dijous, 15 de març del 2012

Per on Comencem a Buscar Feina?

En el moment de buscar feina cal saber on buscar i quins són els recursos i les vies de cerca més habituals. Hi ha diferents intermediaris que reben les ofertes d’ocupació de les empreses i les posen a l’abast de les persones demandants:

Oficines de Treball. Depenen del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’encarreguen de relacionar les persones que busquen feina amb les empreses que busquen persones treballadores, i gestionen les ofertes d’ocupació. Ofereixen serveis diversos a les persones que busquen o volen canviar de feina; s’hi inclouen cursos de formació ocupacional i serveis d’orientació professional.

Borses de treball. Són bases de dades, generalment especialitzades per sectors professionals o professions, que s’ofereixen a les empreses que tenen la necessitat de cobrir llocs de treball. Aquestes borses poden trobar-se a:

- Col·legis professionals

- Centres de formació professional o universitària

- Associacions empresarials

- Sindicats

- Serveis locals d’ocupació

Empreses de treball temporal. Són empreses privades que es dediquen a posar a disposició d’una altra empresa, personal treballador de manera temporal. Aquestes empreses acostumen a necessitar treballadors polivalents, amb gran capacitat d’adaptació i disponibilitat immediata.

Empreses de selecció de personal. Són empreses que realitzen el procés de selecció de persones candidates a partir de les necessitats i perfils sol·licitats per l’empresa client.

Portals específics de Recerca de Feina. Són webs que llisten ofertes de treball i on podem inscriure’ns de manera gratuïta penjant les nostres dades curriculars i vincular-nos a tantes ofertes de treball com considerem.

INICIATIVA PRÒPIA

La cerca de feina és una activitat que requereix tota la dedicació de la persona interessada, durant aquest procés és bo que faci servir tots els recursos que té al seu abast.

La xarxa de contactes és bàsica. Aquesta xarxa la forma tota la gent amb la qual s’ha tingut relació al llarg de la vida professional i privada. La majoria de les vacants laborals es gestionen per mitjà de contactes personals. Si busqueu feina, feu-ho saber a totes aquelles persones que puguin ajudar-vos, des de familiars fins a antics companys de feina o d’estudis.

Autocandidatura o presentació espontània. Si teniu notícia d’una possibilitat d’oferta laboral podeu posar-vos en contacte amb l’empresa oferent, buscant un correu electrònic de contacte, la web o adreçant-vos presencialment a les seves instal·lacions i feu-los arribar el vostre Currículum amb una Carta de Presentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada